0
0,00
 • An empty cart

  You have no item in your shopping cart

Lees meer Lees meer “It is through the alignment of the body that I discovered the alignment of my mind, self, and intelligence.” - B.K.S. Iyengar

Protocol heropenen Yogastudio Simply Yoga – Iyengar Yoga Studio

Hygiëne leidraad voor de yogabranche: yogascholen en yoga-opleidingen

Dit protocol omvat de maatregelen die yogastudio Simply Yoga heeft genomen om de yogalessen in de studio te hervatten. De maatregelen zijn gebaseerd op de RIVM richtlijnen, en de protocollen van Vereniging Yogascholen Nederland en NLActief welke ter goedkeuring bij de overheid zijn aangeboden. Het waarborgen van de veiligheid en de gezondheid van de leerlingen en docente staat altijd voorop.

Samenvatting protocol: De yogalessen in de studio zullen per 1 juli 2020  volgens het oude lesrooster herstart worden, met een maximum van 12 personen per les. Als een groep meer dan 12 deelnemers heeft, komt er een roulatiesysteem, zodat je af en toe een les thuis volgt omdat deze GELIVESTREAMD worden vanuit de studio. Neem je eigen yogamateriaal mee. Bij gezondheidsklachten blijf je thuis! Lees de verdere maatregelen hieronder.

Belangrijkste maatregelen voor deelname aan de lessen:

 1. Bij (milde) gezondheidsklachten (verkoudheid), hoesten en/of koorts (bij jezelf of je huisgenoten): blijf thuis. Per week zullen enkele lessen online te volgen zijn via LIVE Stream vanuit de studio.
 2. Neem je eigen yogamat, riem, deken/doek en blokken mee! Stoel, schouderstandblok kun je gebruiken van de yogastudio, en deze maak je na de les schoon.
 3. Vermijd fysiek contact en houd de 1,5 meter afstand.
 4. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 5. Gebruik papieren zakdoeken en gooi deze na gebruik direct in de prullenbak.
 6. Zit zo min mogelijke met je handen aan je gezicht.
 7. Ontsmet voor de les je handen en was je handen thuis na de les.

Deelname aan de lessen in de studio:

 • Het aantal beschikbare plekken per les is aangepast naar maximaal 12 deelnemers per les. Hiermee is de richtlijn van 1,5 meter afstand tussen deelnemers en deelnemers/docent gegarandeerd.
 • Omdat sommige lessen meer dan 12 inschrijvingen hebben, zal een roulatiesysteem ingesteld worden. In de praktijk betekent dit dat je maximaal eens in de 5 weken de les thuis volgt via LIVESTREAM. Als je nog niet naar de studio wilt komen, kun je de lessen ook thuis volgen via LIVESTREAM .
 • Je volgt je yogales in de studio op je vaste lestijd, dat is je registratie!
 • Mocht je verhinderd zijn om een yogales in de studio bij te wonen, meld je dan tijdig af, minimaal 6 uur voor aanvang van de les! Afmelden doe je via WhatsApp, email, sms of telefoon.
 • Voor online deelname aan LIVE STREAM yogalessen kun je je registreren via de links die wekelijks beschikbaar worden gesteld via de website.
 • Leg je leskaart voorafgaand aan de les op de balie neer voor aftekening. Na de les kun je deze weer pakken. Graag zoveel mogelijk overstappen op blokinschrijvingen!
 • Alle betalingen worden gedaan via facturering en bankoverschrijving, geen contante betalingen.
 •  Bij binnenkomst wordt je gevraagd of je gezondheidsklachten hebt die gerelateerd kunnen worden aan Corona. Is dit het geval, dan kun je de les helaas niet meedoen. Volg dan de online LIVE STREAM Yogales.
 • Als ik als docente of één van mijn huisgenoten klachten (hoesten, verkoudheid, koorts etc) krijgt, zullen de studiolessen tijdelijk worden onderbroken. De lessen vinden dan weer online plaats via LIVE STREAM, mits mijn gezondheidssituatie dat toelaat.
 • Als je in een risicogroep valt voor coronabesmetting, overleg je met je huisarts of deelname aan de yogalessen met deze opzet verstandig is. Enkele lessen zijn anders altijd via LIVE STREAM te volgen.

Binnenkomen in en verlaten van de studio

 • Betreed de studio één voor één. Plaats je jas, schoenen op de daarvoor bedoelde plaats. Desinfecteer je handen bij de balie.
 • Plaats je yogamat bij de muurmarkering, beginnend zo ver mogelijk van de ingang vandaan. Ga zitten tegen de muur, tot de les begint.
 • Als je buiten moet wachten, houd daar ook 1,5 meter afstand. Kom op tijd (vanaf 15 minuten voor aanvang van de les) omdat het één voor één binnenkomen iets meer tijd in beslag neemt.
 • Na de les, maakt ieder de gebruikte yogastoel en schouderstandblok schoon en verlaat je één voor één de studio. Volg hierbij de instructies van de docente.
 • Tussen de lessen is er voldoende tijd (ca. 35 minuten) zodat leerlingen de studio veilig kunnen verlaten, de spullen (matten, props, deurklinken, toilet etc.) schoongemaakt kunnen worden en de leerlingen van de volgende groep rustig binnen kunnen komen.

Gebruik kleedruimte en toilet

 • Kleed je bij voorkeur thuis om. Als je wel de kleedruimte moet gebruiken, maximaal 1 persoon tegelijk.
 • Ga thuis nog naar de wc, maak zo min mogelijk gebruik van het toilet in de studio. Volg voor toiletgebruik de instructies die in het toilet hangen, en was je handen in de kleedruimte.

Geen water en thee van de studio

 • Er zal na de les geen thee of water beschikbaar zijn voor de leerlingen. Je kan je eigen drinkfles meenemen voor na de les.

Fysieke aanpassingen tijdens de les

 • Tijdens de lessen, wordt de 1,5 meter afstand gegarandeerd.
 • Er worden geen fysieke correcties gedaan, en alle aanpassingen zullen verbaal toeglicht worden en met demonstratie.

Yogamateriaal 

 • Neem zelf het volgende materiaal mee: yogamat, riem/touw, 2 handdoeken/dekens, 2 blokken. Stop al je yogahulpmiddelen in een tas, die je bij je mat neer kunt zetten. Eventueel kun je houten blokken uit de studio gebruiken.
 • Als je echt geen eigen yogamat hebt, en deze niet kunt aanschaffen, kun je deze uit de studio gebruiken. Na de les maak je deze mat zelf schoon met reinigingsmateriaal uit de studio.
 • Na de les maakt iedereen de gebruikte materialen van de studio schoon (indien van toepassing): yogastoel, houten blokken, schouderstandblok.

Ventilatie en schoonmaken ruimte 

 • Na elke les worden de contactoppervlakken zoals deurklinken, toilet, tafel, yogaprops gereinigd door de eigenaar/docente.
 • De yogastudio heeft een mechanisch ventilatiesysteem waarbij de lucht continue afgevoerd wordt uit de ruimte en frisse buitenlucht naar binnengezogen wordt. De capaciteit is conform de RIVM richtlijnen en gebaseerd op het bouwbesluit. De ventilatie zal voor, tijdens en na de les aanstaan om maximale ventilatie te bewerkstelligen. Daarnaast zullen deuren regelmatig open staan om extra te ventileren.