Agenda

Laden Evenementen

Weekend Yogaworkshop met gastdocente Barbara Queirolo

Parkweg 77 , Ede , Nederland
Price:
€110,00
Address:
Parkweg 77 , Ede , Nederland
Start:
14:00 - 14:00
Date:
mrt, 09 - mrt, 10
Price:
110,00
Year:
2024 - 2024
Website:
Phone:

Deze tweedaagse yogaworkshop wordt verzorgd door senior gastdocente Barbara Quierolo uit Amsterdam. Twee dagen lang neemt ze je met haar creatieve en precieze benadering mee in asana en pranayama beoefening. Verwacht bekende en minder bekende houdingen op een geheel nieuwe wijze te oefenen en begrijpen.

De workshop is geschikt voor leerlingen die interesse hebben de diepte in te gaan. Ook zeer geschikt voor leraren in opleiding. Een stevige basis in Iyengar Yoga is wel een pré. Twijfel je of het wat voor jou is? Neem dan graag contact op.

Data en tijden:
– zaterdag 9 maart: 14:00 – 18:00
– zondag 10 maart: 10:00 – 14:00

Kosten: € 110,00

Introductie Barbara Queirolo – Gecertificeerd niveau 3 Iyengar Yoga docent (Intermediate Senior II)

“Mijn eerste kennismaking met yoga was begin jaren negentig. Ik was toen een jonge danseres in Londen en de choreograaf voor wie ik werkte had me gevraagd om op mijn hoofd te gaan staan. Ik had zoiets nog nooit gedaan, dus ik kreeg een yogaboek om thuis te oefenen. Ik herinner me dat ik het hele boek in één slapeloze nacht uitlas en alle houdingen probeerde die erin stonden! De filosofie veroverde me volledig: het was zo anders dan alles wat ik eerder had gehoord of op school had bestudeerd, en toch was het absoluut vertrouwd, iets wat ik altijd al had geweten maar waar ik geen woorden voor had.

Sindsdien verliet ik de danswereld en wijdde ik me volledig aan de beoefening van yoga. Te beginnen met een éénjarige opleiding aan de Sivananda Vedanta Yoga School in Londen, UK (1993-1994), daarna een 4-jarige Teachers’ Training Course bij de Italiaanse Yoga Federatie in Milaan, Italië (1996-2000) en uiteindelijk belandde ik in Nederland, waar ik de Teachers’ Training voltooide aan het BKS Iyengar Yoga Instituut Amsterdam (2001-2004). Ik ben 5 keer in Pune geweest om rechtstreeks met de Iyengars te studeren, heb een reeks examens afgelegd om me verder te kwalificeren en heb altijd fulltime lesgegeven. Na 12 jaar les te hebben gegeven aan het BKS Iyengar Yoga Instituut Amsterdam en 6 jaar aan de Charles Hond Yoga Studio in Rotterdam, werd ik in 2015 manager van het Iyengar Yoga Centrum Amsterdam en daar ben ik nu gevestigd. Naast het voortdurend leren van mijn studenten en de uitdagingen die zij met zich meebrengen, volgde ik een 4-module cursus over de Yoga Sutras van Patanjali bij Gitte Bechsgaard in de UK en een 6-module cursus over yoga therapie bij Stephanie Quirk in Amsterdam. Mijn specialisatie is prenatale yoga, voorbereiding op en actieve bevalling voor stellen, therapeutische yoga en het opleiden van docenten.

Wat ik uniek vind aan Iyengar Yoga is dat het een echte “subjectieve wetenschap” is met zijn methodologie en precisie. Het is zacht en geleidelijk en tegelijkertijd onverbiddelijk. Je moet jezelf confronteren in al je realiteit: ogen zijn open, benen zijn bloot en de linkerknieschijf gaat echt niet omhoog! Je gaat een proces van zelfrealisatie aan, waarbij de nauwkeurigheid in de uitvoering van de asana geen doel op zich is, maar een hulpmiddel. De geest wordt niet afgeleid, het lichaam is volledig levendig en wat we denken dat we zijn… is verdwenen”.