0
0,00
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Docent

Karin de Grip beoefent yoga sinds 2011 en volgde haar eerste Iyengar yogales in 2004, en werd hier meteen door gegrepen. Sindsdien is ze niet meer opgehouden met oefenen en leren. Na jarenlang gewerkt te hebben in landbouwonderzoek, -advies en ontwikkelingssamenwerking in binnen- en buitenland, richt ze zich nu als gecertificeerd Iyengar Yoga docente volledig op het verder bestuderen van en verdiepen in de ‘Iyengar methode’. “Helder, precies, compleet en innovatief. Dat is de Iyengar yoga methode voor mij. Het beoefenen van asanas en pranayama geeft me balans, stabiliteit, helderheid, en kracht voor het dagelijks leven. De beoefening geeft steeds weer nieuwe inzichten, in lichaam en geest. Het fascineert en inspireert, en dat hoop ik over te brengen in mijn lessen”.
Karin geeft yogales sinds 2009, en heeft in 2014 haar yogastudio geopend in Ede. Ze heeft de intensieve 3-jarige basis opleiding gevolgd aan het Iyengar Yoga Instituut Amsterdam (600 uur),  en is daarmee internationaal gecertificeerd docent en geregistreerd houder van het Iyengar Yoga Certification Mark.
Ze houd niet op met studeren, leren en oefenen, en is inmiddels gecertificeerd op Junior Intermediate II niveau. Ze volgt regelmatig bijscholing bij docenten in Nederland, bij internationale gastdocenten en studeert elke twee jaar een maand aan het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Instituut in Pune, India ( 2015, 2017, 2019). Daar assisteerde ze ook in de medische lessen. Karin is lid van de Iyengar Yoga Vereniging Nederland.

Verdere bijscholingen en verdiepingscursussen:

  • Therapeutic Wisdom Training, Doug Keller, 2016 (28 uur)
  • Therapeutic Wisom Training, Doug Keller, 2018 (13 uur)
  • Patanjali Yoga Sutra Course, Gitte Bechsgaard & Sheila Haswell, 2018-2019 (100 uur)
  • Jaarcursus Meditatie & Spiritualiteit (Dzogchen), Jan Geurtz, jaar 1, 2020 (33 contacturen)
defyoga16-kleiner