Iyengar Yoga informatie & inspiratie

Iyengar Yoga is een wereldwijde traditie. B.K.S. Iyengar heeft wereldwijd duizenden leraren opgeleid en lerarenopleidingen helpen ontwikkelen. Op de officiële website van B.K.S. Iyengar van het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) in Pune in India staan alle gecertificeerde (Certification Mark) leraren in de wereld vermeld. Zo kun je altijd kijken, waar je dichtstbijzijnde Iyengar yoga studio is!

In Nederland geeft de website van Iyengar Yoga Vereniging Nederland (IYVN) meer informatie over Iyengar Yoga. Hier vind je alle gecertificeerde docenten in Nederland.

De invocatie van Patanjali, die gechant wordt bij aanvang van de les, kun je hier beluisteren. En hier is de tekst van de invocatie te vinden.

Yoga materiaal

In Iyengar yoga wordt regelmatig gebruik gemaakt van hulpmiddelen, de zogenaamde ‘props’. Een paar keer per jaar bestelt de studio op verzoek props. Vraag naar de mogelijkheden en actuele prijzen. .

Ook kun je terecht in een aantal gespecialiseerde in de webwinkels, zoals bijvoorbeeld YogaProps uit Duitsland, of Yogamatters uit de UK. Daar zijn ook vele Iyengar yoga boeken te verkrijgen.

Oefenreeksen voor thuis

Wellicht wil je naast het volgen van lessen ook thuis yoga beoefenen. Dit moedigen we zeker aan! Hieronder vind je een aantal oefenreeksen. Oefen, herhaal en verdiep de houdingen die je in de lessen aanleert. Regelmatig wordt ook de Yogaworkshop “Building Up Your Home Practice” gegeven, om je verder te inspireren om thuis te oefenen. Houd de agenda in de gaten.