0
0,00
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Iyengar Yoga informatie & inspiratie

Iyengar Yoga is een wereldwijde traditie. B.K.S. Iyengar heeft wereldwijd duizenden leraren opgeleid en lerarenopleidingen helpen ontwikkelen. Op de officiële website van B.K.S. Iyengar van het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) in Pune in India staan alle gecertificeerde (Certification Mark) leraren in de wereld vermeld. Zo kun je altijd kijken, waar je dichtstbijzijnde Iyengar yoga studio is!

In Nederland geeft de website van Iyengar Yoga Vereniging Nederland (IYVN) meer informatie over Iyengar Yoga. Hier vind je alle gecertificeerde docenten in Nederland.

De invocatie van Patanjali, die gechant wordt bij aanvang van de les, kun je hier beluisteren. En hier is de tekst van de invocatie te vinden.

Yoga materiaal

In Iyengar yoga wordt regelmatig gebruik gemaakt van hulpmiddelen, de zogenaamde ‘props’. In de studio is een kleine selectie hulpmiddelen te koop, zoals blokken, riemen, dekens, een aantal boeken. Een overzicht en prijslijst vind je hier. Wil je advies, of iets bestellen wat niet op voorraad is? Dat kan, geef je bestelling door. Een aantal keer per jaar wordt er op bestelling materiaal ingekocht.

Ook in de webwinkels van Iyengar Yoga Verenining Nederland (IYVN) en YogaProps zijn vele Iyengar yoga boeken en hulpmiddelen te verkrijgen.

Oefenreeksen voor thuis

Wellicht wil je naast het volgen van lessen ook thuis yoga beoefenen. Dit moedigen we zeker aan! Hieronder vind je een aantal oefenreeksen. Oefen, herhaal en verdiep de houdingen die je in de lessen aanleert. Regelmatig wordt ook de Yogaworkshop “Building Up Your Home Practice” gegeven, om je verder te inspireren om thuis te oefenen. Houd de agenda in de gaten.