Agenda

Laden Evenementen

Cursus Pranayama (ademhalingstechnieken) – 6 weken

Price:
€65,00
Address:
Start:
18:30 - 19:30
Date:
mrt, 08 - apr, 12
Price:
65,00
Year:
2023 - 2023
Website:
Phone:

Het woord ‘Pranayama’ komt van het Sanskriet ‘prana’, dat ‘energie’ of ‘levenskracht’ betekent, en ‘yama’, dat ‘beheersen’ of ‘reguleren’ betekent. Bij Pranayama leer je door uit de adem geabsorbeerde energie gericht te leiden.
De fysieke voordelen van asanabeoefening (het strekken en versterken van het lichaam middels yogahoudingen) zijn alom bekend. Pranayama (beheersen van de ademhaling) is ook van grote invloed op lichaam en geest. Pranayama helpt je bij het verbeteren van je yogahoudingen en brengt mentaal meer rust (kalmeert de geest). Pranayama is een rustige en meer naar binnen gerichte manier van oefenen, en maakt onderdeel uit van het achtvoudige yogapad (astanga yoga). Het leren werken met je adem vergt geduld en zorgvuldigheid. Binnen de Iyengar yoga introduceren we Pranayama op het moment dat je een goede basis hebt met de fysieke houdingen (asana’s). Je moet goed de borstkas kunnen openen en je rompspieren zo ontwikkeld hebben dat je de stabiliteit en ruimte kunt creëren die nodig is voor de Pranayamabeoefening.

In deze 6-weekse reeks worden pranayama (ademhalings) technieken geïntroduceerd en beoefend. Elke sessie (van 60 minuten) begint met enkele rustige asanas om ruimte te maken in het lichaam. Daarna oefenen we verschillende pranayama technieken, gevolgd door savasana en zitten in stilte.
Deze verfijnde, meer naar binnengerichte oefening is een geschikte, logische en essentiële aanvulling op je reguliere les en maakt je beoefening completer.

De sessies zijn te volgen in de studio én kunnen gelivestreamed worden. Je kan je alleen inschrijven voor de gehele reeks. Deelname is geschikt voor iedereen met minimaal drie maande Iyengar Yoga ervaring.
Data en tijd: woensdag 8 maart t/m 12 april 2023, 18:30 – 19:30. Kosten: € 65,00.
De cursus vindt doorgaan bij minimum acht inschrijvingen.

Aanmelden kan tot 1 maart 2023 via email of in de studio.