On demand – videolessen Yoga

Sneak Preview video Iyengar Yogalessen

Onderstaande filmpjes kun je gebruiken om zelf te oefenen en zo een indruk te krijgen van de video Iyengar Yogalessen.

Starten en verdiepen met video yoga oefensessies 

Naast het aanbieden van groepslessen in de studio, is er ook de mogelijkheid om video’s aan te schaffen van yoga oefensessies en lessen. Een LIVE les in de studio heeft zeker veel voordelen, maar videolessen ook! Je kan oefenen op een tijdstip dat het jou uitkomt, je hebt geen afleiding van studioperikelen. Omdat je de video’s kunt downloaden kun je ze vaker oefenen en telkens nieuwe aspecten leren uit dezelfde oefenreeks. Als er bij jou in de buurt geen Iyengar yoga docent lesgeeft, kun je toch kennismaken en oefenen met de unieke en wereldwijd meest beoefende vorm van yoga.

De oefenseries zijn zodanig ontwikkelt dat je zelfstandig kunt oefenen. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt beoefend. Stapsgewijs en op een veilige manier zet je je eerste stappen op het yogapad. Telkens met duidelijke instructies, en toegankelijke aanpassingen waar nodig.
Heb je al wel (iyengar) yoga ervaring, dan zijn de diverse series met oefensessies een mooie aanvulling voor verdieping, het opbouwen van thuisbeoefening, het onderhouden van een regelmatige beoefening en het ontwikkelen van meer zelfstandigheid in je beoefening.

Elk videopakket wordt nader omschreven, zodat je kan inschatten of het geschikt voor je is. Het mooiste zou zijn, als je de video’s combineert met het regelmatig volgen van  LIVE lessen bij een gecertificeerd Iyengar yogadocent.

De aanschaf van de videopakketten gaat als volgt. Je stuurt een email waarin je aangeeft welke video’s je wilt aanschaffen (naam serie en aankoopbedrag). Je ontvangt vervolgens een betaalverzoek. Na betaling ontvang je de link om de serie en sessies te downloaden. Ze zijn daarmee van jou! De kwaliteit van het geluid, beeld en inhoud is goed. De video’s worden verder niet ge-edit of opgepimpt, schoonheidsfoutjes komen soms voor. Dat houdt het natuurlijk, en de prijs redelijk.
Neem alvast een kijkje bij de sneak-preview video’s hiernaast, en kijk hieronder voor de beschikbare series met videolessen!

Algemene Oefenseries Yoga 

Serie 1 – Vier oefensessies (€ 13,50)

Deze  serie bevat van 4 duidelijke video’s voor een Algemene beoefening van Iyengar Yoga: staan, zitten, voor- en achteroverbuigen, draaien en ontspannen. De beoefening is voor iedereen toegankelijk, met wel of geen ervaring in yoga. Elke sessie is ongeveer 25 minuten. In deze serie komen geen omgekeerde houdingen voor.

De opbouw is als volgt:

 1. Oefensessie 1: In beweging komen
 2. Oefensessie 2: Strekken en draaien
 3. Oefensessie 3: Strekken en buigen
 4. Oefensessie 4: Ontspannen en op adem komen

Serie 2 – Drie oefensessies (€ 13,50)

Deze  serie bevat van 3 duidelijke video’s voor een Algemene beoefening van Iyengar Yoga: oefenen met alle kanten en bewegingen in de heupen. De beoefening is voor iedereen toegankelijk, met wel of geen ervaring in yoga. Elke oefensessie duurt ongeveer 35 minuten. In deze serie komen geen omgekeerde houdingen voor.

De opbouw is als volgt:

 1. Oefensessie 1: Moedig voorwaarts
 2. Oefensessie 2: Zijwaarts buigen
 3. Oefensessie 3: Alle kanten van de heupen

Gevorderde Oefenseries Yoga 

Serie 1 – Gevorderde oefenserie 1 t/m 3 (€ 15,00)

Deze  serie bevat van 3 duidelijke video’s voor een gevorderde beoefening van Iyengar Yoga: staan, vooroverbuigingen, omgekeerde houdingen, rugbuigingen. De beoefening vraagt wel enige ervaring met iyengar yoga. In deze serie komen omgekeerde houdingen voor, diep romp werk, gevorderde rugbuigingen. Elke oefensessie duurt ca. 45 minuten, en samen vormen ze een mooie programma voor regelmatige beoefening. De sessie bevatten heldere instructies, en kleine aanpassingen worden aangereikt.

De opbouw is als volgt:

 1. Oefensessie 1: Staan & omgekeerd
 2. Oefensessie 2: Gestrekte benen & stabiele romp
 3. Oefensessie 3: Schouderwerk en een buigzame rug

Serie 2 – Driedaagse Eindejaarsworkshop Yoga (€ 17,50)

Deze  serie bevat de 3 video’s van de livestream driedaagse eindejaarsworkshop yoga 2020. Het is een gevorderde beoefening van Iyengar Yoga met nadruk op heupenwerk, omgekeerde houdingen, arm balancerende houdingen, pranayama. Elke oefensessie duurt 1 uur en 45 minuten. De opnames zijn van de livestream workshop en bevatten demonstraties en uitleg, en kleine aanpassingen worden aangereikt. Gezien de opbouw van de drie dagen is het aan te raden de volgorde van de drie dagen aan te houden.

De opbouw is als volgt:

 1. Dag 1: Rustige opbouw, oefenen met de stoel
 2. Dag 2:  Voorbereiden van de heupen
 3. Dag 3: Opbouw naar Tittibhasana

Thema series Yoga 

Serie 1 – Drie korte thema oefensessies (€ 7,50)

De serie bevat de 3 oefensessies over de thema’s heupen & onderrug, schouders & bovenrug, vlot & energiek. Elke oefensessie duurt ca. 15 minuten. De sessie bevatten heldere instructies, en kleine aanpassingen worden aangereikt. De series zijn ideaal om even tussendoor te doen, of juist aan het begin of eind van de (werk)dag.

De serie bevat de volgende sessies rondom drie thema’s:

 1. Oefensessie 1: Onderrug en heupen
 2. Oefensessie 2: Bovenrug en schouders
 3. Oefensessie 3: Vlot en energiek

Serie 2 – Rust en ontspanning (€ 12,50)

De serie bevat de 3 oefensessies voor de bevordering van rust en ontspanning. Ook is er een sessie geschikt voor de verlichting van hoofdpijn en migraine. Elke oefensessie duurt ca. 30 minuten. De sessie bevatten heldere instructies, en kleine aanpassingen worden aangereikt. De series zijn ideaal om tussendoor te doen, of juist aan het eind van de (werk)dag.

De serie bevat de volgende drie sessies :

 1. Oefensessie 1: Rust en Ontspanning
 2. Oefensessie 2: Verlichting bij hoofdpijn en migraine
 3. Oefensessie 3: Ontspanning in de heupen

Serie 3 – Yoga voor (duur) sporters (€ 12,50)

De serie bevat de 3 oefensessies die heel geschikt zijn als aanvulling op je (duur) sporten zoals fietsen of hardlopen. Elke oefensessie duurt ca. 30 minuten en is gericht op bewegelijkheid, ruimte creëren, uitlijnen en ontspanning. En dat is een welkome aanvulling op je training van (duur) sporten! De sessies bevatten heldere instructies, en kleine aanpassingen worden aangereikt als er bijvoorbeeld stijfheid in spieren of gewrichten ervaren wordt. De series zijn ideaal om regelmatig te oefenen, direct na je training of op een apart moment.

De serie bevat de volgende drie sessies:

 1. Oefensessie 1: Kennismaken met yogabewegingen
 2. Oefensessie 2: Romp en heupen
 3. Oefensessie 3: Meer staan, zitten en ontspannen

Serie 4 – Yoga voor gezondheid in het borstgebied (€ 25,00)

De serie bevat de 4 oefensessies over voor Gezondheid in het borstgebied, en is ondersteunend als je te maken hebt met de behandeling en herstel van borstkanker, borstvoeding geeft, herstellende bent van schouderblessures (denk aan slijmbeurs- of pees ontsteking, frozen shoulder) of stijfheid ervaart in het bovenrug, schouder- en nekgebied. De duur van de oefensessies varieert van 45 tot ca. 60 minuten. De sessies zijn ideaal om regelmatig te oefenen. Niet alleen als er problemen zijn in het borst & schoudergebied, maar ook in het algemeen, als “onderhoud”, omdat de sessies zo geschikt zijn om de circulatie goed te houden, je immuunsysteem te ondersteunen, de bewegelijkheid in het gebied schouder-bovenrug-borst optimaal te houden.

De serie bevat de volgende vier sessies:

 1. Oefensessie 1: Bewegelijkheid en circulatie in het borstgebied optimaliseren. Speciaal voor de periode voor een operatie/bestraling, bij beginnende klachten of als onderhoud.
 2. Oefensessie 2: Verkoeling en rust. Als je behandeling ondergaat, je energie laag is, er schouder/nekklachten zijn die bewegelijkheid beperken.
 3. Oefensessie 3: Richting herstel. Gericht op het terugbrengen van bewegelijkheid in het schouder/borst gebied.
 4. Oefensessie 4: Onderhoud. Een algemene yogabeoefening met focus op circulatie en beweeglijkheid in borstgebied en versterken van immuunsysteem.